satu cerita tentang
Image Hosted by ImageShack.us
By: Kamal Fadhly

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 19-Jul-2008 14:30 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @ Kedah : Kuala Segantang Garam

 
 
 
View all 11 photos...
Lokasi : Kuala Segantang Garam, Merbok

Masa saya stay selama 3 tahun (July 2005-May 2008) di Merbok,selalu juga datang lepak-lepak kat sini esp. time senja..tenang je rasa duk layan feeling kat sini..now susah dah nak merasa suasana seperti kat Merbok dulu,dicengkam hutan batu kiri dan kanan...dengan kesesakan yang tiada penghujungnya..sungguh membosankan life kat tempat baru ni..



Friday, 4-Jul-2008 15:15 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @ Kedah : Muzium Arkeologi Lembah Bujang

 
 
 
View all 25 photos...
Lokasi : Muzium Arkeologi, Merbok

Masa zaman sekolah dulu, subjek favourite saya ialah Sejarah..dan sampai sekarang, walaupun dah 6 tahun tinggalkan sekolah, minat terhadap subjek Sejarah tu still melekat lagi..dan jangan lupe, dalam buku teks Sejarah kan ada gambar dan perihal mengenai candi di Bukit Batu Pahat ni..kalau tak salah saya, sejarah mengenai kedatangan awal agama di Tanah Melayu dan sejarah empayar Kesultanan Kedah...

Lokasi tempat dari S.P kira 30km..ikut jalan tepi balai polis Merbok

Berkaitan:

http://ms.wikipedia.org/wiki/Muzium_Arkeologi_Lembah_Bujang

http://en.wikipedia.org/wiki/Bujang_Valley

http://sejarahrealitinagarakedah.blogspot.com/2008/01/safine-ye-solaymani-ship-of-solayman.html



Wednesday, 2-Jul-2008 13:30 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @ Kedah : Masjid Pengkalan Kakap

 
 
 
View all 19 photos...
Lokasi : Pengkalan Kakap, Merbok

Err, taktau nak cakap lak..tengok jela

Mungkin berkaitan :
http://raykinzoku.fotopages.com/?entry=671709

http://raykinzoku.fotopages.com/?entry=1021681

http://beruangmadu.com/?p=2359

http://www.warisan.gov.my/jwn/index.php?template=template/kekkwa.php&username=default&page=JWN_BM_Projek_Konservasi_2006

http://www.ilhamkanku.com.my/?p=65

http://sejarahnagarakedah.blogspot.com/2008/01/peninggalan-sejarah-di-sg-merbok.html


Monday, 30-Jun-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @ Kedah : Peranginan Seri Perigi

 
 
 
View all 6 photos...
Lokasi : Peranginan Seri Perigi, Yan

Air terjun ni, jarang orang pegi berkelah-kelah...mungkin lokasinya yang agak tersorok..lagipun air terjun ni, tinggi sangat lah..takkan nak main gelongsor kot..gile hape..lagipun air kat sini, cam tak gerak je...lesu tak bermaya orang cakap


Friday, 27-Jun-2008 20:43 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @ Kedah : Sunset

 
sunset @ pulau bunting
 
Lokasi : Pulau Bunting, Yan

Petang di kala diriku bosan,suka lihat matahari terbenam..selalunya, lepas je 730 pm baru balik rumah..layan feel sowang-sowang tengok matahari terbenam..best..slalunye pegi Tanjung Dawai, atau Kuala Singkir..jarang-jarang je pegi ke Pulau Bunting ni..

lari dari topic :http://aduntgdawai.blogspot.com


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net