satu cerita tentang
Image Hosted by ImageShack.us
By: Kamal Fadhly

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  23  24  25  26  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-May-2006 01:56 Email | Share | | Bookmark
RD 350

 


Lokasi : Sungai Petani

RD 350 motor era 80an...bunyi taklah membingitkan

Tahniah buat BN menang 62 dari 71 seats..alamak tak dapat la pembangkang sifar disana


Saturday, 20-May-2006 04:28 Email | Share | | Bookmark
NASMIR

 


Lokasi : Sungai Petani

Gambaq ni gambar agak lame jugak lar coz amik mase ambe dalam minggu exam 2 3 minggu lepas, pas busan terperap dalam bilik sokmo dok mengadap buku's maka ambe ngajok Farouk neman gi jenjalan sat...sambil-sambil jalan for sure tempat lepak ambe dan mostly kenkawan ambe ialah kedai mamak walaupun kurang best sebab tak banyak awek ske lepak kedai mamak..why aaa...

Roti Nan + Ayam Tandoori = RM 6.50..err...Teh Ais segelas = RM 1.00

tujuhringgitlimaposen...nak isi minyak keta dapat la 3.9 liter


Wednesday, 17-May-2006 04:00 Email | Share | | Bookmark
Pembangunan

 


Lokasi : KL

Gambar ini dirakam dari tingkat 20 di sekitar kawasan Bukit Bintang

Dulu sebelum pembangunan dijalankan kat kawasan ni, ada skolah perempuan kot tak silap saya..coz sepupu saya penah belajaq kat situ before skola tu kena pindah..BBGS kot

Pengorbanan yang perlu dilakukan atas nama pembangunan

Di mana perginya katak hijau itu


Tuesday, 16-May-2006 18:46 Email | Share | | Bookmark
Katakan merokok

 


Kempen taknak gagal atau berjaya mengurangkan bilangan perokok kat Malaysia?

Quote:
KEMPEN TAK NAK: RM50 JUTA HANGUS BAGAI ABU ROKOK

Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai dari DAP semalam memeprtikaikan keberkesanan kempen anti merokok TAK NAK yang dilancarkan oleh kerajaan. Tan mempertikaikan bagaimana kempen ini mahu dikira serius sedangkan kerajaan telah memberikan keizinan pula untuk penganjuran Ekspo Dunia berkenaan Tembakau pada November ini. Negara-negara seperti Bangladesh dan India enggan menjadi tuan rumah ekspo ini!

Kempen anti merokok anjuran kerajaan bertemakan TAK NAK ini telah dilancarkan oleh Pak Lah selaku PM pada bulan Febuari 2004 sebagai usaha mengatasi masalah kesihatan rakyat negara ini akibat pengambilan tembakau. Keika pelancarannya dahulu kerajaan melalui Kementerian Kesihatan memperuntukkan RM20 juta bagi mempromosi dan melaksanakannya.


Akhbar UTUSAN bertarikh 29 April lalu memuatkan kenyataan Timbalan Menteri berkenaan Dr Abd Latiff Ahmad yang mengakui bahawa:

Namun didapati perkara itu (kempen Tak Nak) tidak berkesan, malah ia gagal mengatasi masalah penggunaan tembakau di negara ini.

Yang peliknya dengan belanja RM20 juta kementerian mengakui kempen tersebut masih gagal kini bagi tahun 2005 diberitakan kerajaan memeprtingkatkan lagi peruntukkan iaitu kini sebanyak RM30 juta untuk kempen yang sama. Jadi sehingga kini apakah kejayaannya?

Kata Tan kerajaan perlu mengakui bahawa sesungguhnya ia telah gagal melakukan kajian yang berkesan untuk memahami masalah penggunaan tembakau ini.

Setiausaha Parlimen kementerian ketika menjawab pertanyaan Tan mengatakan:

Kempen TAK NAK ini dikatakan berjaya kerana menurut kajian 80 peratus respondan dapat memahami mesej kempen ini.

Kalau setakat faham mesej sahaja tapi penggunaan tembakau terus berleluasa tak jadi juga. Tambahlah peruntukkan sehingga RM50 juta sekalipun dan buatlah poster sebesar gunung dan iklan di TV lebih 1 jam namun kalau tabiat merokok dan aktiviti penjualan rokok terus maju, sia-sialah namanya!


Tuesday, 16-May-2006 01:52 Email | Share | | Bookmark
Dah update dah !

 


Lokasi : Gerik

Salam kembali

Dekat 2 minggu tak update gambo...and lastly update gok...21 tahun 2 hari maka sebagai warganegara yang prihatin, saya mendaftar diri untuk menjadi pengundi..

Bagi yang belum daftar tu...daftar le cecepat...hak demokrasi anda beb


Quote:
am really sad last night

See the stupid in your head

Acting like a pussy

Killing all the guts you got


You don't ever fight

When your enemy not satisfied

You think about disaster

But all you do is for your night


Hey you, where your guts?

Things won't change if you keep on fighting all night




[<<  <  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  23  24  25  26  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net